Loungeset klaar voor de winter maken

Uiteraard schaft u een loungeset aan met het idee er het hele jaar van te genieten. Omdat de meubels ook vrij robuust en groot zijn, kunnen ze vaak niet naar binnen worden verplaatst. De meubels blijven bij voorkeur het gehele jaar buiten. Uiteraard heeft dit gevolgen voor  het onderhoud van uw meubilair, sommige materialen kunnen slechte tegen lage temperaturen en vocht. Om langer van uw meubilair te genieten dient u dit dan ook op de juiste manier te onderhouden. Dit kan een vervelend klusje zijn, maar als u bij het kopen van een loungeset rekening houdt met het onderhoud hoeft dit niet het geval te zijn. Hieronder staat per materiaal uitgelegd hoe het onderhouden in de winter wordt.

 

Houten loungeset

Bij een houten loungeset komt het meeste onderhoud kijken. Dit komt doordat hout snel wordt aangetast door allerlei weersomstandigheden. Daarom kan het prettig zijn om uw loungeset in de tijden dat deze niet gebruikt wordt ergens op te bergen. Heeft u deze ruimte niet? Dan is het verstandig om uw loungeset tijdens de wintermaanden te bedekken met een hoes. Verder moet het hout van uw loungeset minstens één keer per jaar behandeld worden met een speciale olie, zo weet u zeker dat het hout mooi blijft. Verder kan u erover nadenken om de kussens van uw loungeset in een grote opbergdoos te bewaren. In dat geval blijven de kussens van uw loungeset sowieso mooi en heeft het weer geen invloed.

 

Aluminium loungeset

Een groot voordeel van aluminium is dat het goed tegen allerlei soorten weersomstandigheden bestemd is. Daardoor heeft een aluminium loungeset vrij weinig onderhoud nodig. Daarnaast is een aluminium loungeset erg duurzaam, waardoor de loungeset voor een aantal jaar buiten kan worden gezet zonder er naar om te kijken. U kunt op een aluminium loungeset wel iets sneller vuil zien, bijvoorbeeld modder of bladeren. Gelukkig is het ook eenvoudig om dit schoon te maken, omdat aluminium een glad materiaal is. Voor het onderhoud van een aluminium loungeset is het prettig om de loungeset schoon te maken met een simpele doek en water. Af en toe kan er gebruik worden gemaakt van zeep, maar dit is niet altijd nodig. Ook is het belangrijk geen agressieve reinigingsmiddelen te gebruiken, deze kunnen het aluminium aantasten.

 

Vlechtwerk loungeset

Vlechtwerk kan in principe goed tegen alle weersomstandigheden en daarom kan een vlechtwerk loungeset prima de hele winter buiten staan. Ook hierbij geldt wederom dat er geen garantie wordt geboden dat de loungeset dan altijd mooi zal blijven. Daarom kan het handig zijn, als er ruimte is, om de loungeset op te bergen.

 

Wicker loungeset

Voor wicker geldt bijna hetzelfde als vlechtwerk, echter krijgt het weer veel minder snel vat op dit materiaal. De loungesets van dit materiaal kunnen prima buiten blijven staan. Eventueel kunt u een beschermhoes gebruiken. U heeft geen grote beschermhoes nodig, want de onderdelen van een loungeset zijn prima op te stapelen.

 

RVS loungeset

Heeft u een RVS loungeset? Dan is het onderhoud bijna net zo gemakkelijk als bij een aluminium loungeset. U kunt een RVS loungeset bijvoorbeeld afspoelen met een hogedrukspuit of met een doekje stof- en zanddeeltjes weghalen. RVS mag de gehele winter buiten blijven.

 

Textiel

Textiel van loungesets, denk aan de zitkussens en sierkussens, kan niet altijd tegen alle weersomstandigheden. Wanneer het om All Weather kussens gaat is dit een ander verhaal. Deze kussens zijn zo gemaakt dat ze in principe altijd in de loungeset kunnen blijven zitten. Er wordt niet gegarandeerd dat ze in deze situatie mooi blijven en daarom is aan te raden om de kussens op te bergen op een droge plek. Hier zijn speciale dozen voor, maar een schuur of hok is ook mogelijk. Ook Uv-straling en andere weersinvloeden doen niets met All Weather, u kunt er dan ook zeker van zijn lang plezier aan deze kussens te beleven.

 

4 Seasons Outdoor

4 Seasons Outdoor is een merk dat allerlei soorten loungesets aanbiedt, vooral qua materiaal zijn er veel verschillende mogelijkheden. Het fijne aan dit merk is dat het garandeert dat de loungesets altijd goed tegen alle weersomstandigheden bestand zijn. De Largo Loungeset bijvoorbeeld heeft All Weather kussens en een aluminium frame, waardoor deze loungeset zonder veel onderhoud lang buiten kan blijven staan. Heeft u dus geen zin in onderhoud? Dan is dit een prima optie.