Loungesets van aluminium: alle voordelen

Als u een loungeset voor in de tuin zoekt is het belangrijk om keuzes te maken. Zo moet ten eerste gekeken worden naar wat u precies zoekt: een bank met tafel, een hoekbank of een set met losse stoelen en eventueel bijzettafeltjes? Dit hangt af van de ruimte die er in uw tuin is en de manier waarop u een loungeset wilt gebruiken. Ook dient u na te denken over het materiaal waarmee uw loungeset gemaakt is. Elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen, omdat een loungeset buiten staat is aluminium een vaak gekozen materiaalsoort. Waarom? In dit artikel worden de voordelen van een loungeset in aluminium besproken.

 

Aluminium als duurzaam materiaal

Wanneer u een duur loungeset aanschaft wilt u dat dit gedurende het jaar mooi blijft. Om dit mogelijk te maken is het belangrijk voor duurzaam materiaal te kiezen. Aluminium is een goed voorbeeld van duurzaam materiaal. Aluminium roest namelijk niet en wanneer het om buitenmeubilair gaat is dat uiteraard mooi meegenomen. Zo blijven meubels van aluminium lang mooi, ondanks dat er regen, sneeuw en andere weersomstandigheden van invloed zijn. Door dit fijne kenmerk van aluminium kunt u een aluminium loungeset het gehele jaar door gebruiken en blijft deze mooi. Dat is prettig, want een loungeset is niet goedkoop en graag geniet u er voor langere tijd van.

 

Voorbeelden van aluminium loungesets

Mogelijk vindt u dat aluminium geen gezellige sfeer aan uw loungeset geeft. In principe hoeft dit niet het geval te zijn en zeker als gekeken wordt naar wat producenten tegenwoordig met dit metaal weten te creëren. Een goed voorbeeld zijn de modellen van Avec Latour, om precies te zijn de Florance, Toulouse en Mathilde. Deze loungesets bestaan respectievelijk uit een hoekbank met tafel, een iets kleinere hoekbank met tafel en een koffietafel met een bank en twee stoelen. Aan deze drie ontwerpen is te zien dat aluminium een sfeer verhogende en moderne uitstraling geeft. Het duurzame karakter geeft een loungeset van aluminium een groot voordeel ten opzichte van hout, materiaal dat onderhoud vraagt.

 

Verschillende mogelijkheden

Als u kiest voor een aluminium loungeset, dan is er naast het basismateriaal nog veel meer te kiezen. Zo dient u de grootte van uw loungeset te kiezen, op dat moment bepaalt u hoeveel zitplaatsen u wenst. Vervolgens kiest u voor welk loungeset u precies gaat. Er is een onderscheid in drie soorten loungesets: de klassieke loungeset, die bestaat uit een koffietafel met een bank en een paar stoelen; de lounge-diningset, die bestaat uit een eettafel met stoelen, en de hoekbank, waarvan de naam voor zich spreekt. Binnen deze drie categorieën is er echter nog meer te kiezen. De Galaxy-loungeset van 4 Seasons Outdoor heeft bijvoorbeeld een hoekbank en een stoel, net als de Premium Living van 4 Seasons Outdoor.

 

Aankleding

Als u voor een bepaald loungeset gekozen heeft, met het aantal zitplaatsen en de indeling qua meubels, dan kunt u kijken naar de materiaalkeuze en merken die deze materialen aanbieden. Zoals eerder genoemd is er genoeg keuze in aluminium loungesets. Zo bieden Avec Latour en 4 Seasons Outdoor beide een aantal modellen loungesets aan die van aluminium gemaakt zijn. Een mooie klassieke loungeset is bijvoorbeeld de Largo Loungeset White van 4 Seasons Outdoor. Deze set bestaat uit een mooie lichte kleur aluminium en kussens. Een mooi voorbeeld van een hoekbank is de Florance van Avec Latour. Deze wordt uitgevoerd met een lichte kleur aluminium en donkere kussens. Een bijzonder ontwerp is de Mathilde van Avec Latour, die bijzondere flanken op de stoelen en de banken heeft. Deze voorbeelden tonen aan dat er na de materiaalkeuze nog genoeg te kiezen blijft. Dat maakt aluminium een prettig materiaal om mee te werken als het om loungesets gaat.

 

Goed geprijsd

Een ander groot voordeel van aluminium loungesets, de aantrekkelijke manier waarop ze geprijsd zijn. Aluminium is een licht en tegelijk krachtig materiaal, toch is de prijs aantrekkelijk. Uiteraard kunt u het zo gek maken als u zelf wilt. Wanneer u kiest voor extra zitplaatsen en allerlei extra’s als kussens en verstelbare elementen loopt de prijs op.